lauantai 23. maaliskuuta 2013

Pojat 9 kk

Pojat täyttivät 15.3. täydet 9 kk. Ovatko he nyt niinkuin "nuoria aikuisia", koska monessa koiranherkku pakkauksessa on juuri tuo 9 kk:n ikäraja ;)

Pojat olivat noin kuukausi sitten kasvattajallaan hoidossa meidän Levi-viikonlopun ajan. Keskustelimme sillon Rollen painosta ja kasvattajan mukaan poika oli vähän pulskassa kunnossa. Niinpä päätimme vähän vähentää ruoka-annoksen määrää ja se onkin tuottanut kuukaudessa tulosta.
Olen ollut reissussa, joten poikien punnitus viivästyi ja tänään sain vihdoin istutettua pojat vaa'alle. Rollen paino oli kuukausi sitten 4080 grammaa, tänään se oli enää 3850 grammaa eli 230 grammaa on paino pudonnut ja itseasiassa poika näyttää erittäin sopusuhtaisen kokoiselta :) Otsatukka pääsi vähän ryöpsähtämään, mutta eikö oo komia poika!

Roopekin on pikkaisen siinä sivussa pienentynyt; kuukausi sitten 3014 grammaa ja tänään 2950 grammaa.

Minun ihanat pörriäiset tässä 11.3. otetussa kuvassa kylvyn jälkeen turkit puhtoisena. On ne semmoisia rakkauspakkauksia, että pilvinenkin päivä muuttuu aurinkoiseksi kun nämä veijarit on vastassa kotiin tullessa.

8 kommenttia:

 1. Mä varmaan lihottaisin tollasset pikkukoirat ihan palloiks. En edes osaa kuvitella miten vähän niille ruokaa annetaan, kun meitin koira syö niin paljon ;)
  Kissakin on tainnu taas lihota, kun se annettava "kourallinen" on niin joviaali käsitys :)
  Ei silti, meitin elukat on niin nälkästä porukkaa, että vaikka ne just sai ruuan, ni jo tullaan nuuskiin köökiin, että koskas mulla onkaan se ruoka-aika :D
  Mutta on noi nelijalkaset kyllä sellasia sydäntenmurskaajia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuukin kyllä niin vaikealta arvioida pojille oikeaa ruokamäärää, kun edesmennyt Romeo ei juuri syönyt kuin just sen verran että hengissä pysyi! Nämä pojat kyllä söisivät vaikka kuinka paljon :)

   Poista
 2. Ihania elämän iloa tuottavia poikia. Ovat niin komeita jo ja turkit hyvin kasvaneet. Vai ,että laihis on, vain se vika ,ettei molempien pida laihtua. Nyt vahdittava jotta ei Roope laihdu liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat ovat kyllä hyviä syömään; syövät kaksi kertaa päivässä ja aina kupit tyhjäksi. Romeo ei syönyt niihin verrattuna juuri mitään ja sillä pystyi pitämäänkin ruokakupin aina esillä. Sieltä se muutaman raksun aina illan tullen söi. Nyt annan niille jo normaali ruoka-annokset ja ovat oppineet senkin, että oma kuppi syödään eikä mennä toisen kupille.

   Poista
 3. Voi, että noita söpöläisiä. Roope (pienempi?) on just kuin minun Rea.
  Rea syö hyvin nirsosti ja vain sen mitä tarvitsee, kyllä ruoka kuppiin jääkin,
  ei ahnehdi. Paino pysynyt jo pitkään 2.5 kg.
  Aina on nappuloita tarjolla, ei ole koskaan ahminut.
  Yksilöitähän nuo koiruliinitkin ovat.

  Mutta hyvä, kun ovat oppineet, että toisen kupille ei mennä.
  Terveisin Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu; Roope on pienempi:) Meilläkin oli Romeolla aina ruokakuppi nappuloineen esillä ja yleensä kupin raksut kesti monta päivää. Näillä pojilla hujahtaa raksut heti suuhun kun ne kuppiin aina aamuisin ja klo 16 aikaan laitan :D Mukaan laitan vähän 95 % lihaa sisältävää koiran makkaraakin.

   Poista
 4. Soile, nuo Rollen kirkkaanvihreät silmät kertoo sen, että sen turkista tulee ajan kanssa
  hyvin, hyvin silkkinen. Että älä ole huolissasi tämänhetkisestä kuivasta turkista.

  Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä tullee vielä hieno koira:) Katsotaan sitten mitä Tornion näyttelyssä sanovat; sinne meinaan ilmoittaa sen.

   Poista