torstai 19. lokakuuta 2017

RIP ROOPE 15.6.2012 - 18.10.2017

Toinen yorkki-veljeksistämme on nyt pieni enkelikoira ja ikävä on suunnaton :(

Huomasin Roopella heinäkuun lopussa pieniä rypälemäisiä palluroita kaulalla. Elokuun alussa kävimme lääkärissä ja hän epäili heti imusolmukesyöpää ja kertoi, miten ja missä imusolmukkeet alkavat turvota.

Nopeasti Roopen kaulan patit alkoivat kasvaa ja olivat nyt jo parin kuukauden ajan luumun kokoisia. Myös takajalkojen taitteessa imusolmukkeet olivat ison helmen kokoisia. 

Roope söi ja eleli aika normaali oloisesti vielä 17.10. päivään asti, kunnes kunto romahti ihan yhtäkkiä. Koira vain makasi ja liikkui tosi hitaasti. Syliin nostaessa arasteli takapäätä ja parkasi kun sinne johonkin kipeään kohtaan osui käteni :( 

Lähdimme heti 17.10. illalla päivystävälle eläinlääkärille Tervolaan ja tarkoitus oli heti siellä päästää koira kivuistaan. Roope kuitenkin piristyi siellä ja en sitten hennonnutkaan vielä tehdä lopullista päätöstä. Saimme kipulääkettä suoneen ja mukaan.

Yön pojat nukkuivat huoneessaan ihan rauhassa. 
Aamulla Roope oli kuitenkin hyvin vaisu eikä liikkunut juuri ollenkaan. Päätin jäädä täistä kotiin ja viettää viimeisen päivän rakkaan pienen kanssa. Varasin ajan Roopen viimeiselle matkalle. Saimme ajan klo 15.15 Euromedivet eläinlääkäriasemalle, jonne lohduttomana pienen kanssa menimme päästämään rakas kivuistaan. 

Tässä viimeinen kuva Roopesta makoilemassa meidän vuoteessa iltapäivällä 17.10.

Annoimme lääkärin ohjeen mukaan Rollen nuuskaista pientä kääröä ennen hautausta, jotta velipoika tietäisi toisen lähteneen iäksi. 

Hautasimme Roopen Romeon viereen pihallamme olevan männyn alle.

Lepää rauhassa Roope
"viimein sun matkaan ei pääse saattajatkaan, lohtuna mulle; siellä on kaikki sulle"

2 kommenttia:

  1. Tuo on suuri suru vaan kerran on lopullinen jäähyväinen. Miten Rolle on suhtautunut kun kaveri puuttuu. Meillä Cuku aloitti valtauksen kaikkeen hemmotteluun kun Roni oli poissa joka pomotti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rolle on ehkä vähän vaisumpi, mutta syö ja leikkii kyllä ihan normaalisti. Ei näyttäisi ainakaan kovin paljon asiasta häiriintyneen onneksi <3

      Poista