perjantai 14. syyskuuta 2012

12 viikon rokotukset

Tänään käytiin eläinlääkärillä ottamassa pojille rokotukset. Kysyin ja sain luvan kuvata blogiin poikien eläinlääkärikäynnin. Pojat ovat tänään tasan 13 viikkoisia ja ensimmäiset rokotukset annetaan noin 12 viikon iässä. Ensimmäisessä rokotuksessa pennuille annetaan yhdistelmärokote, joka sisältää rokotteen penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta ja parvovirusta vastaan. Osissa yhdistelmärokotetta (nelosrokote) on mukana myös kennelyskältä suojaava parainfluenssakomponentti.

Meillä on 18 km:n päässä Keminmaassa erittäin asiantunteva ja mukava eläinlääkäri Onni Heiskanen. Hänen assistenttinaan toimii hänen oma vaimonsa. Heillä on erittäin paljon kokemusta juuri tämän pikkuisen yorkshirenterrierirodun hoitamisesta. Myös Romeota käytimme aina hänen luonaan rokotuksilla ym. sellaisilla käynneillä mihin ehdittiin aika varataa. Päivystystapauksissa jouduimme tyytymään kunnallisiin eläinlääkäripalveluihin.

Ensimmäiseksi pojat punnittiin. Punnitusvuorossa Roope, joka painoi 1,5 kg eli aika tarkka oli minunkin punnitus pari viikkoa sitten meidän keittiövaa'alla, joka silloin näytti 1,4 kg Roopelle ja 2 kg Rollelle. Rolle painoi tänään 2,2 kg.

Ensimmäisenä piikitysvuorossa on Rolle. Pöydällä olevalla laitteella tarkistettiin koiran tunnistesiru.
Tunnistemerkinnässä käytettävä siru on lemmikin nahan alle, yleensä niskaan tai korvan taakse laitettava pieni kapseli, joka sisältää tunnistenumerosarjan mikrosirulle tallennettuna. Tämä tunnistenumero voidaan lukea erityisellä sirunlukulaitteella kaulaa osoittamalla sähköisesti.

Sirun tarkistamisen jälkeen eläinlääkäri kuunteli koiran sydäntä ja tunnusteli kivekset.

Rolle ihmettelee, että mitä kummaa tässä nyt tapahtuu:)

Rolle sai piikkinsä niin nopsasti, että kuvaaja ei oikein ehtinyt reagoidakaan. Roopen rokotuksen ehdin sitten tallentaa kameralle, tosin sekin vähän hämärästi ;)

Pojat (kuvassa Roope sirun tarkastuksessa) olivat vähän märkinä, kun käytin niitä ulkona vesisateessa ennen kuin lähdimme eläinlääkärille.  Tosin arvatkaapa vain kuinka siellä vesisateessa viitsittiin tarpeita tehdä...no huonosti! Rolle kyllä yllättäen malttoi vääntää tortut, mutta pikku-Roope vain istui onnettoman näköisenä odottaen sisälle pääsyä. Sitten kun saivat luvan siirtyä sisätiloihn, niin Roope juoksi vauhdilla takaovelta etu-ulko-oven eteen ja teki tarpeensa siihen...vikkeliä poikia ;)

Kuukauden päähän varattiin uusi aika, jolloin laitetaan 16 viikon tehosterokote eli sama yhdistelmärokote uudelleen. Lisäksi tuolloin annetaan myös rabiesrokotus. Sen jälkeen seuraava rokotus onkin vasta vuoden päästä.  Rokotus tänään maksoi molemmista yhteensä 66 euroa.

4 kommenttia:

 1. Nyt vasta tajuaa miten pieniä ne on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo; ei niitä ole kyllä koolla siunattu:)

   Poista
  2. Soilelle sopii kun itsekki oot niin pikkuinen.

   Poista
  3. Niin; kai sitä tulee nuo koiratkin hommattua vähän oman koon mukaan:D

   Poista