tiistai 11. syyskuuta 2012

Pentukurssilla

Pojat boxiin, boxi turvavöihin ja menoksi! Siellä he ovat vaikkei näy kuin pikkuisen toisen tassunkärkeä.

Tänään aloitettiin poikien kanssa Pentukurssi. Kaksi Ammattiopisto Lappiasta eläintenhoitajaksi valmistunutta nuorta naista pitävät täällä Torniossa erilaisia kursseja koirille. Tytöt ovat parhaillaan samassa koulussa jatkokouluttautumassa eläintenkouluttajaksi.  Kurssi, jolle pojat veimme on neljän tunnin mittainen kurssi, jossa neljänä tiistaina peräkkäin tulemme isännän kanssa käyttämään poikia oppimassa tärkeitä asioita. Tietysti myös itse opimme samalla koirien käsittelyä.

Ensimmäisenä kurssipäivänä opeteltiin kontaktin luomista pentuun. Piti koittaa saada katsekontakti ja yrittää pitää se katse koiraan pitempiäkin aikoja. Tässä Rolle isännän kanssa ohjaajan opissa.

 Seuraava harjoitus oli toimintaharjoitus eli koirien piti kävellä "pelottavan" pressun yli ja kiivetä portaissa. Kouluttajat kertoivat, että pentua kannattaa kävellyttää erilaisten maastojen ja esteiden yli, niin pennusta kasvaa rohkea, luottavainen ja pärjäävä koira. Tässä kuvassa isäntä (näkyy kuvassa keskellä) taluttaa Rollea portaissa.

Sateinen sää kasteli pojat sen verran, että välillä napattiin ne takin suojaan lämmittelemään. Isäntä piti huolta Rollesta....

...ja minä pikku-Roopesta.


Hienosti pojat kulki talutuspannoissa kun oli niin paljon katseltavaa. Rolle on niin miettiväisen näköinen, että mikähän tämän homman nimi nyt sitten on :D Lopussa koirat saivat juoksennella vapaana vähän aikaa ja Rolle juoksi niin innokkaana muiden koirien perässä, Roope sen sijaan vähän pelkäsi moista vilinää.

Pitihän se kurssilaisista yhteispotrettikin saada; tosin isännästä jäi tuo otos vähän vajaaksi :D

Märkänä ja väsyneenä boxiin ja kotia päin. Ensi tiistaina uusi kurssipäivä.

2 kommenttia:

  1. Voi minulla oli iso nautinto kun luin koko historiikin tähän päivään asti. Kyllä ovat suloisia Alussa on työtä paljon mutta kun kasvavat niin helpottaa. Niistä tulee rohkeampia kun ei tarvitse olla yksin, kaveri aina vieressä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit. On nuo kyllä niin kivoja kavereita seurailla:)

      Poista