sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Päivärutiinit


Rutiinit poikien kanssa on pikku hiljaa hioituneet uomilleen. Arkiaamuina herään yleensä kuuden aikaan ja pesuhuoneesta kuuluukiin heti pienoinen ininä, kun kuulevat minun heräävän:) Pojat nukkuvat nyt yönsä pesuhuoneessa. Olen laittanut sinne yhden aitapalan saunan oven eteen ja pari aitapalaa vielä rajaamaan toisesta päästä pesuhuonetta, niin että heille jää sinne noin 2x2 metriä oleva tila. Siellä ne myös viettävät päivät, kun olemme töissä. Olen käynyt sitten ruokatunnilla kotona antamassa heille ruoan ja vähän on ehditty seurustellakin. Viime perjantaina ne joutuivat jo olemaan koko päivän siellä yksin. Hyvin oli kuitenkin päivä mennyt. Pesuhuoneessa pojilla on kaksi pisualustaa, jonne yleensä onkin sitten tarpeet tehty. Pojat saavat nyt myös jo liikkua vapaasti olohuone-keittiö-eteinen -akselilla kun olemme kotona eli aidoitukset on muualta kuin pesuhuoneesta siis purettu.

Viikonloppuna pojat ovat kuin kellot ja haluaisivat tietysti herätä kuudelta. Lauantai-aamuna alkoi 6.20 kuulua melkoinen ininä, joka yltyi ja yltyi ja oli lopulta kuin suden ulvontaa :D Annoin poikien ulista (yleensä äänekkäin on Rolle), jotta he oppisivat, että aina ei nousta kuudelta! Parinkymmenen minuutin päästä ulina vaimenikin ja sitten nukuttiin hienosti kahdeksaan asti. Tänään sunnuntaina uusi heräämisaika olikin omaksuttu hienosti; nimittäin sain itse herättää pojat vähän ennen kahdeksaa. Tai kyllähän ne tietysti heräävät jo siihen kun kuulevat minun nousevan sängystä (pesuhuone on ihan meidän makuuhuoneen vieressä) ja hyppelevät jo iloisesti aitaa vasten kun saavun niitä pesuhuoneesta hakemaan.

Tänään sunnuntaina oli ihana auringonpaiste ja pojat viihtyivätkin pitkään aamun ulkovisiitillä. Ensin tassutellaan mielummin tuossa kivikon päällä kun ruoho on niin ällöttävän märkää ;)

Tässä on raja, jota pojat ei saa ylittää eli asfaltin reuna maantielle. Siinä kohdalla kuuluu mamman parkaisu; "ei sinne!" ja aika hyvin sitä parkaisua totellaankin ja käännytään pihaa päin; ainakin vielä ;)

Nenä maassa nuuskitaan kaikkea mahdollista ja mahdotonta :D

Välistä luodaan suloisia katseita kameraa kohti kun pärisen ja pörisen, että saisin heidän katseensa kiinnittymään itseeni. Tässä se onnistui aika hyvin :)


Roope pikkuinen.Rolle iso poika!


Jälleen ollaan mieluisimman pihaleikin parissa; risujen pureskelussa ja se toisen risu on aina se mieluisempi, joten se pitää saada pois keinolla millä hyvänsä;)


Yleensä kisan voittaa Rolle, mutta tässä on Roope on vienyt voiton ja jäyskyttää tyytyväisensä löytämäänsä oksan pätkää...ainakin sen aikaa ennenkuin ärsyttävä mamma ottaa sen aika pian pois ;)4 kommenttia:

 1. Voi että ne osaa olla söpösiä... aivan alkaa itselläkin tehdä mieli tuollaista pikku turrikkaa... :D meillä vaan isäntä on enemmän nuiden jäniskoirien perään... pitäneekö se itselle laittaa tuollainen kaveri sit? tasajako? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta tasajako:) Meilläkin on nyt isännän kanssa molemmilla oma hellittävä pikku pörriäinen ;)

   Poista
 2. Tuliko Romeon aikana kiistaa et kumpi saa helliä :D
  pitääpä alkaa puhumaan isännälle et josko mullekki pitäis oma turriainen hankkia... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei siitä hellimisestä tainnut kuitenkaan kiistaa tulla, hyvin riitti yksikin hauveli hellimistarpeeseen; mutta onhan se mukava kun heillä on nyt leikkikaveri aina rinnalla:)

   Poista