sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Vuoden alun kuulumisia

Pikkuhiljaa voisi sanoa, että pojat alkavat olla melkein sisäsiistejä. Joulun jälkeen ei ole ollut kuin pari lätäkköä havaittavissa ja tällä viikolla niitä ei ole löytynyt ollenkaan. Noin kahden tunnin välein käydään ulkona, niin hyvin ovat huomanneet, että sinnehän ne kakat ja pissat pitää tehdä.

Kun kasvattajalta saadut ruoat loppuivat, niin ostin niiden jälkeen pari kertaa Friskies-kuivamuonaa pojille. Sitten yorkki-pikkujouluissa kuulin, että yleisimmin antavat koirilleen Royal Canin -muonaa. Se on kuulemma paljon laadukkaampa ja lihaisampaa, joten sitä on nyt sitten Junior-laatuisena ostettu. Mustin ja Mirrin myyjätär sanoikin; tulee ulosteitakin vähemmän kun on laadukkaampaa ruokaa ja sen on kyllä huomannut! Toki niille pitäsi antaa lihaa ym. lisäksi, mutta olen niin laiska näissä muonahommmissa, että näillä kuivamuonilla mennään. Silloin tällöin olen sinne kyllä jauhelihaa tai raejuustoa pikkuisen lisännyt; mutta kyllä meillä pääasiassa tuolla kuivamuonalla tullaan menemään. Sitä se sai Romeokin koko ikänsä, tosin sitä huonompilaatuista.

Kuvasin poikia tänään taas ja tässäpä kuvasatoa. Lattiatyynyt on kiva pötköttelypaikka:)Sitten vähän leikittiin sukanveto -leikkiä:)

Pöydällä ihastelemassa ja nuuskimassa joulukukkaa. Rolle kahdessa eka kuvassa. Jännä tuo Rollen turkki, kun se näyttää ihan märältä kuvissa :D


Roope ei suostunut yhtään seisomaan pöydällä vaan peppu meni heti maihin ja muutenkin vähän ihmetytti, että mitä se mamma nyt meinaa? :D


10 kommenttia:

 1. Roope kait tietää, ettei pöytä ole koissun paikka.
  - sen verran on hämääntyny ilme :)

  Toi on kyllä tosi, että laadukkaammasta ruuasta ei tule paloa kakkoja, siinä on ns. "hehkutusjäännös" pienempi. Toi lukee yleensä pussissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se varmaan tietää :D Rolle sen sijaan on sellainen joka paikkaan menijä, että ei ollut moksiskaan:)

   Poista
 2. Rollen 'märännäköisyys' johtuu kun värin vaihtuminen on menossa pentumusta vaalenee. Suloisia rinssipoikia ovat ja selvästi jo jämäkämpiä ilmeiltää. Sinun täytyisi kulkea ja toimia aina joskus ,että vain olet Roopen kanssa kaksin. Sillä tavoin oppii luottamaan itseensä eikä ole isoveikan suojeluksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin; olen kuullut monelta, että pitäisi viettää aikaa erikseen kummankin kanssa...On vaan jotenkin niin vaikea jättää toista :(

   Poista
 3. Me sekoitellaan koiralle kuivamuonan sekaan Kennelpakasteen marketeista saatavaa lihaseosta.(http://www.kennelpakaste.fi/tuote/lihaseos)
  Helppoa ja nopeaa. Kun on pakastettua, niin on helppo pitää aina pakastimessa valmiina. Nettisivujen mukaan säilyy jääkaapissa n. 2 vuorokautta, mutta kyllä se meillä kokemuksen mukaan kauemminkin säilyy hyvin, kun on kannellisessa, tiiviissä rasiassa jääkaapissa.

  VastaaPoista
 4. Ulostemäärä kertoo yleensä siitä, kuinka hyvin ruoka sopii koiralle eli imeytyykö ruoan ravinteet vai tulevatko suoraan läpi. Ei välttämättä suoraan voi tulkita, että kallis ruoka on laadukas jne. Mutta nuo markettien höttöruuat yleensä on sellaisia, että ne tulee suoraan läpi, mikä ei tietenkään ole hyvä koiralle eikä omistajalle, kun saa niitä kakkoja olla koko ajan olla keräämässä. :D Esimerkiksi koirat jotka barffaa (eli on täysin raakaravinnolla) niin yleensä niiden ulostemäärä on erittäin minimaalinen, koska ne käyttävät hyväkseen kaiken ravinnon. Nämä ruoka-asiatkin on koirakohtaisia juttuja, mutta kyllä siihen koiran ruokaan kannattaa panostaa. Panostaminen ei loppupeleissä ole kummosempi juttu. Olen itsekin suhteellisen "laiska" miettimään ruoka-asioita, mutta silti koen erittäin helpoksi meidän koirien puolibarffauksen. :) Oon aikoinaan kans syöttänyt Royal Caninia ja se on kyllä aivan laadukasta. Yleisesti ottaen kyllä suurin osa ruoista, mitä eläinkaupasta saa. Ja Mustista ja Mirristä saa myös sellaisia valmiita pakasteita, mitä tuossa ylläoleva mainitsikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu; ainakin tuossa Royal Canin ruoassa nyt pysytään. Tosin siihenkin on nyt kyllästytty ja kupit tyhjennetään vähän viiveellä;)

   Poista
 5. meillä mennään Royal caninin aikuisten ruualla, ainoa kuivamuona joka kelpaa. Ostin juurikin tuon ison säkin, riittää hetkeksi! Välillä saa sitten ns. märkä ruokaa, ihan marketin valikoimaa, nam! Meillä tekee kakat aamulla ja illalla, lähes poikkeuksetta.
  Meidän Caron turkki oli ihan samannäköinen pentuna, märkä vaikkei ollutkaan.
  Nyt minä menen isännän ja yorkin viereen nukkuun. Meillä on nykyään Carolla oma tyyny meidän tyynyjen välissä ja siinä nukkuisi vaikka kuinka, ei ole aamulla kiire edes pissalle :D Ihana pakkaus <3 Meidän pikkuvauva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin juuri käydä Mustissa ja Mirrissä hakemassa kuitenkin jotain koiranmakkaraa noille raksuille lisäksi, kun ne ei oikein tahdo niitä alkaa syömään heti kun laitan kipot. Silloin kun oli yksi koira, niin eihän sillä ollut väliä vaikka kupit jäi siihen odottamaan, mutta nyt voi käydä niin, että toinen syökin molemmat kipot jossain vaiheessa kun ei huomaa:/ Pojat saa ruoan aamulla ja neljältä ja olis kyllä hyvä, että ne söis säännölliseen aikaan, niin kakatkin tulis säännölliseen aikaan;) Tosin kyllä nuokin aika tarkkaan aamulla ja illalla noin kuuden aikaan kakkivat eli kaksi kertaa.
   Niinhän se kävi meilläkin Romeon kanssa, että se nukkui viimeiset noin viisi elinvuottansa isännän ja minun välissä ja nukkuikin tosi rauhallisesti siinä eli ei ollu meilläkään aamuisin mitään kiirettä:)

   Poista