sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Poikien lemppari pihaleikki ;)

Pojilla on tapana juosta pihalla täysillä peräkanaa, niin että Rolle painattaa edellä ja pikkuinen vinkuen perässä :D Tässä eilinen synttärisankarien juoksunäyte :)

6 kommenttia:

 1. Ihania! mut on se Roope viisas ku luikkii kiikun välistä ku toinen kiltisti kiertää ympäri ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo; Roope on tosi ovela ja oikaisee monesti ja näin yllättää tuon suuna päänä juoksevan Rollen:D

   Poista
 2. Voi kuinka hauskaa, Rollen pienuus antaa mahdollisuuden noihin oikaisuihin.

  VastaaPoista
 3. Ihania koiruleita. Meille on tulossa parin viikon kuluttua silkkiterrierin pentu. Kuulisin mielelläni vinkkejä esim, sisäsiisteyden opettamiseen. Toimivatko pissa-alustat? Kuinka usein veit pentuja aluksi ulos? Entäpä yksin jäämisen opettelu? On niin paljon asioita mietittävän, vähän kuin vauva olisi tulossa taloon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienillä koirilla se sisäsiisteyden opettelu onkin tosi haastavaa. Itselläkin tuntui ensin ettei ne opi koskaan ja hermot oli kireällä monta kertaa! Joka paikassa kirjoitettiin, että noin 5 kk:n ikäisenä olisivat sisäsiistejä, no ei ole kyllä meidän koirat olleet; taisi olla 8-10 kk ennenkuin alkoi edes näyttämään siltä, että ovat oppineet. Joten siinä kannattaa vaan olla kärsivällinen ja odottaa. Nyt voi sanoa, että pojat on 99 % sisäsiistejä; joskus yöllä on pesuhuoneessa pissat, mutta sisätiloissa ei enää ole vahinkoja tapahtunut. Ainoa on se, että kun menee johonkin kylään, jossa on koira tai on käynyt koira kylässä, niin siellä tahtovat merkata. Minulla onkin tapana laittaa tällaisissa paikoissa pojille pissavyöt eli "vaipat". Opettelussa on vain tärkeää viedä niin usein niitä pihalle kuin vain voi eli vaikka 20 minuutin välein. Joku kirjoittikin jossain, että oli oikein laittanut munakellon soimaan 20 minuutin välein, että tuli ne ulkona käytettyä. Sitten kovasti kehuja kun pissa tulee :)Pissa-alustoja tilasin jostain nettikaupasta ja ne on aluksi tosi tarpeellisia ja kyllä ne yleensä niille hakeutuivat. Noin puolen vuoden iästä lähtien käytettiin noin kahden tunnin välein poikia ulkona ja nykyään menee jo useampi tunti, eikä vahinkoja enää tule. Minulla on tapana käydä niiden kanssa sellainen 500 metrin kierros heti aamulla kun herätään; siis välittömästi heti ulos ja sitten käydään joskus kuuden seitsemän välillä uudestaan, kun ruokailut on aamulla ja neljältä, niin kakat tulevat sitten yleensä noilla kierroksilla :) Yksin pojat jäävät ihan hyvin. Kannattaa vaan heti opettaa pienin hetkin sitä yksinjäämistä. Me laitamme pojat aina pesuhuoneeseen kun lähdemme johonkin. Siellä niillä on pedit ja leluja ja vesikuppi. Siellä ne myös viettävät yöt aivan rauhassa. En ole koskaan antanut koirien hamuilla pitkin taloa yöllä. Edesmennyt koiramme nukkui ensimmäiset vuotensa kodinhoitohuoneessa ja ovella oli portti, jotta se ei päässyt sieltä vaeltamaan. Viimeiset vuotensa se sitten kyllä nukkui makuuhuoneessa meidän vieressä, mutta silloinkin makkarin ovella oli portti eli se ei päässyt sieltä mihinkään, tosin ei se koskaan ollut mihinkään menossakaan vaan nukkui rauhassa niin kauan kuin mekin nukuttiin :) Nämä pojat ei nuku meidän vieressä vaan tosiaan kun niitä on kaksi niin saavat olla pesuhuoneessa yhdessä yönsä.

   Poista