torstai 16. elokuuta 2012

Dna-näyte

Tänään torstaina Rolle ja Roope kävivät kasvattajansa luona Dna-näytteen annossa. Tämä oli poikien kolmas automatka. Ensimmäinen oli tietysti kasvattajalta kotiin, toinen vierailu minun vanhempieni luona sunnuntaina. Tänään olin yksin liikkeellä, joten pakkasin pojat boxiin ja sitten matkaan:) Hienosti kököttivät turvavöihin kiinnitetyssä boksissaan koko matkan ajan. Menomatkalla pientä vikinää sieltä kuului, mutta tullessa köllöttivät hiljaa koko parin kilometrin automatkan kotiin asti.

Dna-näyte otetaan koiran suusta kahdella pienellä pyöröharjalla. Harjat pakataan kirjekuoreeseen ja niiden on kolmessa päivässä oltava perillä laboratoriossa.

Tässä vielä tarkempaa tietoa koirien Dna-näytteestä:
"Koska pentujen pelätään polveutuvan huolestuttavan usein eri vanhemmista kuin rekisterikirjoissa on ilmoitettu, Suomen Kennelliitto suosittelee kaikkien jalostukseen käytettävien koirien polveutumisen varmistusta DNA-määrityksen avulla. Kennelliiton hallituksen vuonna 2002 tekemän päätöksen mukaan, Finnzymes Oy:n laboratoriossa varmistetun polveutumisen osoitukseksi lisätään P-kirjain koiran rekisterinumeron viimeiseksi merkiksi. Polveutumismäärityksessä tutkitaan pentu ja sen molemmat vanhemmat. Tutkimus voidaan myös tehdä yksittäiselle koiralle, jolloin koira saa DNA-tunnisteen. DNA-tunniste säilyy julkisessa tietokannassa tulevia polveutumismäärityksiä varten."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti